38

Χρόνια Δράσης

  
ΑΜΕΣΗ & ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 
 

Επισκέψεις

Εμφανίσεις Άρθρων
182826

ΑΘΗΝΑ  18/10/2018 

                                                                                                                  Α.Π.: 3229     

ΠΡΟΣ: Γεν. Διευθυντή ΓΔ/ΑΝΠΟ ΔΕΗ 

              κο Δαμάσκο Γεώργιο.

 ΘΕΜΑ: Διαδικασία αναγγελίας και ελέγχου ασθένειας.

Σχετ: ΔΑΝΠΟ/16536/26.07.2018.

 

     Κε Γενικέ,

     Στη διαδικασία αναγγελίας και ελέγχου της ασθένειας του προσωπικού ΔΕΗ Α.Ε. που περιγράφεται στο σχετικό, προβλέπεται η αποδοχή ιατρικών γνωματεύσεων μόνο από συμβεβλημένους ιατρούς  του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

     Η παραπάνω αναφορά αντίκειται στο Ν. 3418/2005, όπου σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 1, τα ιατρικά πιστοποιητικά και οι ιατρικές γνωματεύσεις, καθώς και οι ιατρικές συνταγές που εκδίδονται κατά τους νόμιμους τύπους, έχουν το ίδιο κύρος και την ίδια νομική ισχύ ως προς τις νόμιμες χρήσεις και ενώπιον όλων των αρχών και υπηρεσιών, ανεξάρτητα από το αν εκδίδονται από ιατρούς που υπηρετούν σε Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή ιδιώτες ιατρούς.

     Η αποκλίνουσα, από το νόμο, διαδικασία, έχει δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στους συναδέλφους όπως ενδεικτικά αναφέρονται:

1.    Η δυσκολία εύρεσης συμβεβλημένου ιατρού με την ανάλογη ειδικότητα σε πανελλαδική κλίμακα.

2.    Η σύγχυση από τους μισθωτούς περί πιστοποιημένων και συμβεβλημένων ιατρών.

      Το παραπάνω πλαίσιο δημιουργεί δυσμενείς συνέπειες στους συναδέλφους, αφού αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ημέρες κανονικής αδείας για να δικαιολογούν ημέρες  ασθένειας ή ακόμα χειρότερα να θεωρούνται αδικαιολόγητες απουσίες και να κινείται ακόμα και πειθαρχική διαδικασία.

 Αποτελεί αναγκαιότητα, η τροποποίηση της σχετικής διαδικασίας ώστε οι ιατρικές γνωματεύσεις να γίνονται δεκτές ανεξάρτητα από το αν εκδίδονται από ιατρούς που υπηρετούν σε Ν.Π.Δ.Δ. ή  Ν.Π.Ι.Δ. ή ιδιώτες ιατρούς.

 Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

 Παρακαλούμε για σχετική ενημέρωσή μας σε εύλογο χρονικό διάστημα.

 

Με εκτίμηση

                                                                                              Για το Δ.Σ.

 

                           Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                   ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

 

Κοιν.: - ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

           - Εκπροσώπους εργαζομένων στο Δ.Σ.

·            Καραλευθέρη Π.

 

·            Φωτόπουλο Ν.

23.11.2018 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Εμφανίσεις: 151
Αθήνα 23/11/2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Black Friday στη ΔΕΗ Θα μπορούσε να αφορά στην προσφορά ενέργειας με έκπτωση.  Αφορά όμως, στην προσφορά ολόκληρης της ΔΕΗ με έκπτωση.      Πώς αλλιώς να περιγραφεί η κατακρήμνιση της μετοχής, σε βαθμό που η κεφαλαιοποίηση του Ομίλου ΔΕΗ να ανέρχεται σε λιγότερα από 300εκ. €;;;      Παρά τα μνημόνια συνεργασίας, τις συγχωνεύσεις, την αναχρηματοδότηση δανείων, τις...
19.10.2018 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Εμφανίσεις: 187
Αθήνα 19-10-2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΠΥΡΓΟΥ      Άλλη μία επίθεση διαπράχθηκε σήμερα, στο Κατάστημα Πωλήσεων Πύργου όπου "μαινόμενος" καταναλωτής εισέβαλε στο Κατάστημα προκαλώντας υλικές ζημιές, απειλώντας και υβρίζοντας τους εργαζόμενους.      Ο ΠΑ.Σ.ΥΠ./ΔΕΗ καταδικάζει απερίφραστα για άλλη μια φορά, κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή πολιτών, κάθε ενέργεια που συμβάλει στην τρομοκρατία...
18.10.2018 | ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Εμφανίσεις: 296
ΑΘΗΝΑ  18/10/2018                                                                                                                    Α.Π.: 3229      ΠΡΟΣ: Γεν. Διευθυντή ΓΔ/ΑΝΠΟ ΔΕΗ                κο Δαμάσκο Γεώργιο.  ΘΕΜΑ: Διαδικασία αναγγελίας και ελέγχου ασθένειας. Σχετ: ΔΑΝΠΟ/16536/26.07.2018.        Κε Γενικέ,      Στη διαδικασία αναγγελίας και ελέγχου της ασθένειας του προσωπικού ΔΕΗ Α.Ε. που περιγράφεται στο σχετικό, προβλέπεται η αποδοχή ιατρικών γνωματεύσεων μόνο από συμβεβλημένους ιατρούς  του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.      Η παραπάνω αναφορά αντίκειται στο Ν. 3418/2005, όπου σύμφωνα...

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

epitropes-paragogis-20180423-a-1