38

Χρόνια Δράσης

  
ΑΜΕΣΗ & ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 
 

Επισκέψεις

Εμφανίσεις Άρθρων
180972

ΑΘΗΝΑ  18/10/2018 

                                                                                                                  Α.Π.: 3229     

ΠΡΟΣ: Γεν. Διευθυντή ΓΔ/ΑΝΠΟ ΔΕΗ 

              κο Δαμάσκο Γεώργιο.

 ΘΕΜΑ: Διαδικασία αναγγελίας και ελέγχου ασθένειας.

Σχετ: ΔΑΝΠΟ/16536/26.07.2018.

 

     Κε Γενικέ,

     Στη διαδικασία αναγγελίας και ελέγχου της ασθένειας του προσωπικού ΔΕΗ Α.Ε. που περιγράφεται στο σχετικό, προβλέπεται η αποδοχή ιατρικών γνωματεύσεων μόνο από συμβεβλημένους ιατρούς  του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

     Η παραπάνω αναφορά αντίκειται στο Ν. 3418/2005, όπου σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 1, τα ιατρικά πιστοποιητικά και οι ιατρικές γνωματεύσεις, καθώς και οι ιατρικές συνταγές που εκδίδονται κατά τους νόμιμους τύπους, έχουν το ίδιο κύρος και την ίδια νομική ισχύ ως προς τις νόμιμες χρήσεις και ενώπιον όλων των αρχών και υπηρεσιών, ανεξάρτητα από το αν εκδίδονται από ιατρούς που υπηρετούν σε Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή ιδιώτες ιατρούς.

     Η αποκλίνουσα, από το νόμο, διαδικασία, έχει δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στους συναδέλφους όπως ενδεικτικά αναφέρονται:

1.    Η δυσκολία εύρεσης συμβεβλημένου ιατρού με την ανάλογη ειδικότητα σε πανελλαδική κλίμακα.

2.    Η σύγχυση από τους μισθωτούς περί πιστοποιημένων και συμβεβλημένων ιατρών.

      Το παραπάνω πλαίσιο δημιουργεί δυσμενείς συνέπειες στους συναδέλφους, αφού αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ημέρες κανονικής αδείας για να δικαιολογούν ημέρες  ασθένειας ή ακόμα χειρότερα να θεωρούνται αδικαιολόγητες απουσίες και να κινείται ακόμα και πειθαρχική διαδικασία.

 Αποτελεί αναγκαιότητα, η τροποποίηση της σχετικής διαδικασίας ώστε οι ιατρικές γνωματεύσεις να γίνονται δεκτές ανεξάρτητα από το αν εκδίδονται από ιατρούς που υπηρετούν σε Ν.Π.Δ.Δ. ή  Ν.Π.Ι.Δ. ή ιδιώτες ιατρούς.

 Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

 Παρακαλούμε για σχετική ενημέρωσή μας σε εύλογο χρονικό διάστημα.

 

Με εκτίμηση

                                                                                              Για το Δ.Σ.

 

                           Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                   ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

 

Κοιν.: - ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

           - Εκπροσώπους εργαζομένων στο Δ.Σ.

·            Καραλευθέρη Π.

 

·            Φωτόπουλο Ν.

19.10.2018 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Εμφανίσεις: 152
Αθήνα 19-10-2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΠΥΡΓΟΥ      Άλλη μία επίθεση διαπράχθηκε σήμερα, στο Κατάστημα Πωλήσεων Πύργου όπου "μαινόμενος" καταναλωτής εισέβαλε στο Κατάστημα προκαλώντας υλικές ζημιές, απειλώντας και υβρίζοντας τους εργαζόμενους.      Ο ΠΑ.Σ.ΥΠ./ΔΕΗ καταδικάζει απερίφραστα για άλλη μια φορά, κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή πολιτών, κάθε ενέργεια που συμβάλει στην τρομοκρατία...
18.10.2018 | ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Εμφανίσεις: 234
ΑΘΗΝΑ  18/10/2018                                                                                                                    Α.Π.: 3229      ΠΡΟΣ: Γεν. Διευθυντή ΓΔ/ΑΝΠΟ ΔΕΗ                κο Δαμάσκο Γεώργιο.  ΘΕΜΑ: Διαδικασία αναγγελίας και ελέγχου ασθένειας. Σχετ: ΔΑΝΠΟ/16536/26.07.2018.        Κε Γενικέ,      Στη διαδικασία αναγγελίας και ελέγχου της ασθένειας του προσωπικού ΔΕΗ Α.Ε. που περιγράφεται στο σχετικό, προβλέπεται η αποδοχή ιατρικών γνωματεύσεων μόνο από συμβεβλημένους ιατρούς  του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.      Η παραπάνω αναφορά αντίκειται στο Ν. 3418/2005, όπου σύμφωνα...
28.09.2018 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Εμφανίσεις: 590
ΑΘΗΝΑ  28/09/2018   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Πειραματισμοί σε βάρος των εργαζομένων.     Άλλη μια καινοτομία υιοθετήθηκε από τη Διοίκηση της ΔΕΗ και ονομάζεται "Επιβράβευση της απόδοσης των εργαζομένων".      Συμπληρώνει το μόρφωμα του Νέου Κανονισμού Αξιολόγησης που χρειάστηκε 17 ολόκληρους μήνες για να ορισθεί η ελάχιστη απαιτούμενη βαθμολογία για μισθολογική προαγωγή.  Αποτέλεσμα: το "πάγωμα" των μισθολογικών προαγωγών για εννέα τουλάχιστον μήνες!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

epitropes-paragogis-20180423-a-1