39

Χρόνια Δράσης

  
ΑΜΕΣΗ & ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 
 

Επισκέψεις

Εμφανίσεις Άρθρων
190797

ΑΘΗΝΑ  18/10/2018 

                                                                                                                  Α.Π.: 3229     

ΠΡΟΣ: Γεν. Διευθυντή ΓΔ/ΑΝΠΟ ΔΕΗ 

              κο Δαμάσκο Γεώργιο.

 ΘΕΜΑ: Διαδικασία αναγγελίας και ελέγχου ασθένειας.

Σχετ: ΔΑΝΠΟ/16536/26.07.2018.

 

     Κε Γενικέ,

     Στη διαδικασία αναγγελίας και ελέγχου της ασθένειας του προσωπικού ΔΕΗ Α.Ε. που περιγράφεται στο σχετικό, προβλέπεται η αποδοχή ιατρικών γνωματεύσεων μόνο από συμβεβλημένους ιατρούς  του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

     Η παραπάνω αναφορά αντίκειται στο Ν. 3418/2005, όπου σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 1, τα ιατρικά πιστοποιητικά και οι ιατρικές γνωματεύσεις, καθώς και οι ιατρικές συνταγές που εκδίδονται κατά τους νόμιμους τύπους, έχουν το ίδιο κύρος και την ίδια νομική ισχύ ως προς τις νόμιμες χρήσεις και ενώπιον όλων των αρχών και υπηρεσιών, ανεξάρτητα από το αν εκδίδονται από ιατρούς που υπηρετούν σε Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή ιδιώτες ιατρούς.

     Η αποκλίνουσα, από το νόμο, διαδικασία, έχει δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στους συναδέλφους όπως ενδεικτικά αναφέρονται:

1.    Η δυσκολία εύρεσης συμβεβλημένου ιατρού με την ανάλογη ειδικότητα σε πανελλαδική κλίμακα.

2.    Η σύγχυση από τους μισθωτούς περί πιστοποιημένων και συμβεβλημένων ιατρών.

      Το παραπάνω πλαίσιο δημιουργεί δυσμενείς συνέπειες στους συναδέλφους, αφού αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ημέρες κανονικής αδείας για να δικαιολογούν ημέρες  ασθένειας ή ακόμα χειρότερα να θεωρούνται αδικαιολόγητες απουσίες και να κινείται ακόμα και πειθαρχική διαδικασία.

 Αποτελεί αναγκαιότητα, η τροποποίηση της σχετικής διαδικασίας ώστε οι ιατρικές γνωματεύσεις να γίνονται δεκτές ανεξάρτητα από το αν εκδίδονται από ιατρούς που υπηρετούν σε Ν.Π.Δ.Δ. ή  Ν.Π.Ι.Δ. ή ιδιώτες ιατρούς.

 Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

 Παρακαλούμε για σχετική ενημέρωσή μας σε εύλογο χρονικό διάστημα.

 

Με εκτίμηση

                                                                                              Για το Δ.Σ.

 

                           Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                   ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

 

Κοιν.: - ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

           - Εκπροσώπους εργαζομένων στο Δ.Σ.

·            Καραλευθέρη Π.

 

·            Φωτόπουλο Ν.

04.03.2019 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Εμφανίσεις: 772
         ΑΘΗΝΑ  04/03/2019    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Απόφαση του ΑΔΜΗΕ δικαιώνει τα στελέχη.             Χαιρετίζουμε την απόφαση του Δ.Σ. του ΑΔΜΗΕ, σχετικά με την καταβολή των αναδρομικών διαφορών του Ειδικού Επιδόματος Οργανικού Στελέχους.       Η σχετική απόφαση αναγνωρίζει τον εσφαλμένο τρόπο υπολογισμού του σχετικού επιδόματος που αφορά στο χρονικό διάστημα από 1-1-2014 έως 31-7-2018 και λήφθηκε μετά από την...
15.12.2018 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Εμφανίσεις: 261
ΑΘΗΝΑ  14/12/2018   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Οι πελάτες φεύγουν – Η ΔΕΗ πειραματίζεται.          Με μια ακόμα κίνηση απόγνωσης, η Διοίκηση της ΔΕΗ προσπαθεί να "ανταποκριθεί" στο πρόβλημα της εξυπηρέτησης των πελατών, αποφασίζοντας να ανοίξει 5 νέα καταστήματα στην Αττική, τα οποία θα στελεχωθούν από το υπάρχον προσωπικό.      Λίγα μόλις χρόνια πριν, στα πλαίσια εξορθολογισμού των λειτουργικών δαπανών έκλειναν καταστήματα.     ...
23.11.2018 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Εμφανίσεις: 280
Αθήνα 23/11/2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Black Friday στη ΔΕΗ Θα μπορούσε να αφορά στην προσφορά ενέργειας με έκπτωση.  Αφορά όμως, στην προσφορά ολόκληρης της ΔΕΗ με έκπτωση.      Πώς αλλιώς να περιγραφεί η κατακρήμνιση της μετοχής, σε βαθμό που η κεφαλαιοποίηση του Ομίλου ΔΕΗ να ανέρχεται σε λιγότερα από 300εκ. €;;;      Παρά τα μνημόνια συνεργασίας, τις συγχωνεύσεις, την αναχρηματοδότηση δανείων, τις...

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

epitropes-paragogis-20180423-a-1