38

Χρόνια Δράσης

  
ΑΜΕΣΗ & ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επισκέψεις

Εμφανίσεις Άρθρων
154549
lulu1
Δίνεις Αίμα .. Σώζεις Ζωές !

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΑΣΥΠ ΔΕΗ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ, ΔΩΡΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ & ΙΣΤΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ

Αριθμός Μητρώου Συλλόγου στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών: 10480

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί την ανώτερη πράξη προσφοράς στον άνθρωπο. Γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες της χώρας μας σε αίμα δεν καλύπτονται ακόμη επαρκώς. Αιτίες γι’ αυτό, αποτελούν η προκατάληψη και η άγνοια γύρω από την αιμοδοσία.

Κάθε συνάδελφος ηλικίας από 18 έως και 62 ετών μπορεί να γίνει αιμοδότης. Σε 10 λεπτά λαμβάνονται 450 γρ. αίματος, τα οποία αναπληρώνονται σε λίγα μόνο λεπτά. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνεται κάθε 4 μήνες και δεν επιβαρύνει στο παραμικρό τον οργανισμό μας, αντίθετα τον αναζωογονεί. Τέλος, η διαδικασία της αιμοδοσίας είναι απόλυτα ασφαλής και ελεγχόμενη και πραγματοποιείται πάντα με ιατρικά αντικείμενα μίας χρήσεως.

Πριν δεκατέσσερα χρόνια περίπου, δημιουργήθηκε η Τράπεζα ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΑΣΥΠ ΔΕΗ, με σκοπό τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας στους συναδέλφους, καθώς και την ευαισθητοποίησή τους στο κοινωνικό-ανθρωπιστικό αυτό θέμα.

Η μέχρι σήμερα λειτουργία της Τράπεζας Αίματος, έδωσε τη δυνατότητα στο Σύλλογο να βοηθήσει πολλούς συναδέλφους και να σταθεί κοντά τους άμεσα και ουσιαστικά.

Το αίμα που δίνει σήμερα ο κάθε συνάδελφος μπορεί σε ώρα ανάγκης να βοηθήσει τον ίδιο ή κάποιον συγγενή του αποτελεσματικά.


ΔΙΝΕΙΣ ΑΙΜΑ, ΣΩΖΕΙΣ ΖΩΕΣ!